Vad gör en fastighetsrådgivare?

Titeln fastighetsrådgivare är kanske inte så välkänd bland det svenska folket, och få personer kan nog på rakt arm säga vad någon med denna titel faktiskt gör. Det är dock inte speciellt komplicerat för, precis som namnet antyder, är en fastighetsrådgivare en person som hjälper dig och ger råd angående fastigheter och fastighetsaffärer. Fastighetsrådgivaren kan hjälpa dig att få svar på de många, och till ämnet skilda, frågeställningar som kan uppstå i samband med fastighetsaffärer. Alla har frågor men det finns alltså hjälp att få.

Speciellt stor användning av en fastighetsrådgivare har du om du är förstagångsköpare och inte tagit del av någon fastighetsaffär tidigare. Mäklare kan naturligtvis guida dig genom processen att köpa en fastighet men de har själva intressen i affären – ibland är det därför bättre att koppla in utomstående rådgivare. För att få mer tips om vad du bör tänka när du skall köpa hus kan du gå in (på den här hemsidan) (villanytt.se)kan du hitta massor av intressanta artiklar om allt som rör hus och hem.

 Vad gör en fastighetsrådgivare?

Svar på dina frågor

När det gäller fastighetsaffärer finns det inga frågor som är för dumma. Anlitar du en fastighetsrådgivare gör du rätt i att fråga så många frågor du kan så att du får ut det mesta möjliga av den rådgivningstid du betalar för. Frågorna kan röra allt från vad du bör tänka på innan du köper en specifik fastighet och vilka kontroller man som köpare bör göra innan man signerar kontraktet till frågor rörande affärens ekonomiska upplägg och olika lagar och förordningar som måste följas.

Oberoende bedömmning

En fastighetsrådgivare har som sagt inga egna intressen i den fastighetsaffär som skall genomföras, utan agerar som en utomstående, och oberoende, rådgivare. Eftersom det är du som anlitar fastighetsrådgivaren och betalar arvodet har de ditt bästa i åtanke och bevakar dina intressen. Fastighetsrådgivning har blivit allt vanligare och idag finns det företag som endast arbetar med detta område. Detta gör dem till verkliga experter och som kund kan du anlita dem och betala dem per arbetad timme. Hur många timmars rådgivning du behöver beror naturligtvis på hur komplicerad affären är.