Välkommen till Jwn.se

För ungefär 13 000 år sedan blev människan bofast, och våra bostäder har sedan dess konstant utvecklats i takt med att civilisationen gjort det. Hur kommer framtidens bostäder, kontor, skolor och lekplatser att se ut? Vad kräver framtidens samhälle när det kommer till fastigheter för att sova, äta, jobba, umågs och vila? Fastighetsutveckling innebär att använda teknik, juridik, samhällskunskap och sociala kunskaper för att skapa fastigheter till framtidens samhälle – ett spännande arbete och en kreativ del av fastighetsbranschen.

Samhället idag, imorgon, i övermorgon

Välkommen till Jwn.seHur kommer människor i Sverige att vilja leva och bo om 50 eller 100 år? Vad kommer våra barn att värdesätta och sedan i sin tur, deras barn? För hundra år sedan, runt 1920-talet, bodde människor fortfarande till största delen på landet, och ofta tillsammans hela familjen i ett enda stort rum. Kommer framtidens människor att vilja bo tillsammans eller avskilt? Vill vi sova där vi äter och jobba där vi sover? Kommer gränserna för arbete och fritid att bli allt mer diffusa, för att sedan upplösas helt – vilket kan resultera i att vi inte behöver några kontorskomplex och jättelika skyskrapor med skrivbord och datorer, eftersom människor föredrar att arbeta via mobila enheter från hemmet, restaurangen, stranden eller gymmet? Att arbeta med fastighetsutveckling innebära att fungera på och söka svar på den här typen av frågor.

Fastighetsutveckling innebär att utveckla det samhälle och den typ av fastigheter vi har nu, så att de även fungerar i framtiden. Att använda tekniska lösningar, innovativa material och ett kreativt formspråk är en del av jobbet, men fastighetsutveckling är så mycket mer än att rita moderna byggnader: sociala strukturer, etnologiska trender och samhällsutveckling på både makro- och mikronivå är likväl viktiga aspekter inom fastighetsutveckling.

Fastighetsutveckling, fastighetsskötsel, fastighetsförmedling…

Fastighetsbranschen är en spännande del av samhället där det hela tiden händer grejer, och eftersom vi alla har en bostad oavsett om vi hyr eller har köpt, har alla en åsikt om fastighetsmarknaden. Här skapar vi ordning bland begreppen och reda ut vad en fastighetsmäklare gör och vad en fastighetsförvaltare är ansvarig för. Vi tar reda på hur man utbildar sig till olika yrken inom fastighetsbranschen, och vi visar på trender, möjligheter och intressanta öppningar för den som vill köpa, sälja, hyra eller utveckla sitt nuvarande boende. En bostad kan vara så mycket mer än ett tak över huvudet – här berättar varför!